Petak, 17 rujna, 2021

Kosovska Mitrovica: Ubijen politički lider kosovskih Srba Oliver Ivanović

Nemojte propustiti

Lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je ranjen u pucnjavi koja se desila jutros u Kosovskoj Mitrovici, prenose srbijanski mediji.

Oliver Ivanović, Foto: RAS Srbija

Nepoznati napadači navodno su upucali 65-godišnjeg Mitrovića dok je ulazio u prostorije svoje stranke.

Prema nezvaničnim informacijama, politički lider kosovskih Srba je u teškom stanju primljen u bolnicu te je podlegao uslijed teških povreda. Ovu informaciju za srbijanske medije je potvrdio i Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić.

U ovom trenutku nije poznat motiv pucnjave. Policija je na mjestu nesreće pronašla četiri čahure, a za sada je ustanovljeno da je na Ivanovića nepoznati muškarac pucao iz pištolja.

Ivanović je srbijanski političar s Kosova i Metohije. On je bio državni sekretar za Kosovo i Metohiju u bivšem Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije, politički i humanitarni lider kosovsko-metohijskih Srba sa sjevera uglavnom, konkretno Kosovske Mitrovice.

Ivanovića je početkom 2016. Euleksov sud osudio na devet godina zatvora zbog ratnih zločina koje je počinio nad kosovskim Albancima kao zapovjednik srbijanskih paravojnih formacija u Kosovskom ratu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo