Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Kostrešević se zahvalio MUP-u KS i MUP-u FBiH na saradnji 9. januara: Šta je Policija RS-a trasportovala preko FBiH i ko je to dozvolio?

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Zahvala koju je uputio Kostrešević odnosi se i na transport, kako je rekao, “naših jedinica preko područja Federacije”.

Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske, zahvalio se Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i MUP-u Kantona Sarajevo na saradnji tokom proslave neustavnog dana RS-a u Istočnom Sarajevu. Zahvala koju je uputio Kostrešević odnosi se i na transport, kako je rekao, “naših jedinica preko područja Federacije”, piše Faktor.

– Što se tiče sigurnosnog aspekta u Banjoj Luci su ipak drugačije okolnosti. Ovdje imamo transport naših jedinica preko područja Federacije. Imamo blizinu međuentitetske linije razdvajanja, jednostavno to je za nas značajan sigurnosni izazov. Međutim, ja ću ovu priliku iskoristiti da se još jednom zahvalim kolegama iz Kantona sarajevo, MUP-a Kantona Sarajevo i iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na jednom veoma korektnom i profesionalnom odnosu. Oni su nam izašli u susret u svim segmentima što se tiče sigurnosnog aspekta… – kazao je Kostrešević za RTRS govoreći o organizaciji proslave neustavnog dana RS-a u Istočnom Sarajevu.

Upravo se čita:  Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…"

Javnost nije upoznata o tome da su MUP FBiH i MUP KS dali bilo kakve dozvole u svrhu olakšavanja organizacije i obilježavanja neustavnog dana RS-a 9. januara. Samim tim nije poznato ni da je Policija RS-a u svrhu paradiranja po Istočnom Sarajevu vršila bilo kakav transport preko teritorije entiteta FBiH, odnosno Kantona Sarajevo.

Odgovore na pitanja šta je tačno transportovano preko područja FBiH, odnosno Sarajeva, s ciljem olakšavanja organizacije proslave kojom se veličaju ratni zločini i ratni zločinci, negira presuda Ustavnog suda BiH, da li policajci, pripadnici Policije RS-a ili i naoružanje i oklopna vozila, ko je to odobrio i zašto, javnosti bi trebali odgovoriti prvenstveno ministri unutrašnjih poslova FBiH i KS Aljoša Čampara i Admir Katica, a potom i vršilac dužnosti direktora Federalne uprave policije Ensad Korman i komesar Uprave policije KS Nusret Selimović.

Upravo se čita:  Nešić oduševljen dolaskom Sticza na mjesto komandanta EUFOR-a

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas