Subota, 4 prosinca, 2021

Kraj ‘januarskog proljeća’: Za vikend pad temperature i padavine

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Čini se kao da je došao kraj “januarskom proljeću“ u BiH, a i u regionu, jer meteorolozi ovih dana najavljuju pad temperature zraka i mjestimične padavine, javlja Anadolija. Jutros je u Sarajevu izmjereno šest stepeni, u Zagrebu osam i u Beogradu i Podgorici devet stepeni, što je i dalje iznad prosjeka za mjesec januar.

U BiH je vladalo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom slabom kišom, a na planinama je registrovan i slab snijeg.

Najniža temperatura zraka izmjerena u devet sati na Bjelašnici iznosila je minus tri, a najviša u Bijeljini – 11 stepeni.”Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama može biti snijega ili sunježice. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13 stupnjeva”, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U narednih nekoliko dana širom BiH očekuje se da će temperatura zraka padati. Do petka se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kratkotrajnim kišama, dok se od petka očekuje susnježica ili snijeg u višim područjima.

VEZANO: Pao snijeg u BiH!

(Agencije)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo