Kraj za Tegeltiju? Usvojen Zakon o prestanku mandata VSTV-a BiH | | Bh-index

Kraj za Tegeltiju? Usvojen Zakon o prestanku mandata VSTV-a BiH

Izdvojeno    Datum: 26.02.2020.    
Autor: N1


Nakon što je izglasana hitna procedura, otvorena je rasprava o Prijedlogu zakona o prestanku mandata VSTS BiH, u sadašnjem sastavu.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojio je danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, u sadašnjem sastavu, čiji je predlagač Dragan Mektić. ZA su glasala 24 zastupnika, protiv je bilo 11, dok suzdržanih glasača nije bilo.

Ovaj zakon sada ide u Dom naroda Parlamenta BiH, gdje će, prema trenutnom raspoloženju i broju delegata čije su stranke danas glasale protiv, biti oboren.

Nakon što je izglasana hitna procedura, otvorena je rasprava o Prijedlogu zakona o prestanku mandata VSTS BiH, u sadašnjem sastavu.

Predloženim zakonom predviđa se da mandat aktuelnim članovima VSTV-a BiH prestane s 15. junom, a da najkasnije do 8. juna pravosudni organi, advokatske komore i institucije BiH koje biraju članove VSTS-a provedu postupak izbora novih članova VSTV-a BiH.

Članvoi VSTV-a su Milan Tegeltija (predsjednik), Jadranka Lokmić-Misirača, Ružica Jukić, Jadranka Stanišić, Goran Nezirović, Mahmut Švraka, Slavo Lakić, Željka Radović, Duška Bogojević, Berina Alihodžić, Selim Karamehić, Dragomir Vukoje, Amila-Mimica Kunosić, Monika Mijić i Milijana Buha.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.