Petak, 25 lipnja, 2021

Kraljevska porodica objavila vijest: Španska princeza Marija Tereza preminula od koronavirusa

Nemojte propustiti

Smrt princeze uslijedila je kad je kralj Filip VI, koji je ranije ovog mjeseca testiran na koronavirus, posjetio hitnu terensku bolnicu u Madridu.

Princeza Maria Teresa (Maria Teresa) kraljevske kuće Burbon-Parma preminula je u Parizu u 86. godini, nakon zaraze koronavirusom, a vijest o smrti objavila je njena porodica.

Španska princeza i rodica kralja Filipa VI, koju su zbog svojih širokih pogleda i javnih istupa prozvali “crvenom princezom”, preminula je zbog posljedica koronavirusa. Smrt princeze Marije Tereze od Burbon-Parme objavio je njen brat, princ Siksto Enrike de Burbon (Sixto Enrique de Bourbon), vojvoda od Aranjueza.

– Naša sestra Marija Tereza, žrtva virusa COVID-19, umrla je u Parizu u dobi od 86 godina – napisao je.

U njenu čast u Madridu je organizirana misa.

Smrt princeze uslijedila je kad je kralj Filip VI, koji je ranije ovog mjeseca testiran na koronavirus, posjetio hitnu terensku bolnicu u Madridu.

Maria Teresa je bila dugogodišnja zagovornica ženskih prava i socijalističkih ideja, nije se nikad udavala, rođena je u Parizu 1933. Bila je druga kćerka pretendenta Karlista (Carlista) na špansko prijestolje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo