Petak, 25 lipnja, 2021

Krava propala kroz krov i usmrtila Brazilca dok je ležao na krevetu

Nemojte propustiti

Jedan Brazilac je poginuo, dok je njegova supruga “za dlaku izbjegla smrt” kada je krava propala kroz krov njihove kuće na jugoistoku zemlje.

Ilustracija
Ilustracija

Krava teška jednu tonu pasla je na brdu iznad male kuće kod gradića Caratinga, kada je stala na krov od azbesta koji je propao pod njenom težinom.

Joao Maria de Souza (45) ležao je u krevetu kada je na njega pala životinja. Hitno je prebačen u bolnicu i umro je nekoliko sati kasnije usljed unutrašnjeg krvarenja.

Souza je bio svjestan i činilo se u dobrom stanju, ali je dugo čekao na ljekarski pregled, rekli su članovi njegove porodice, prenio je BBC.

Lokalni mediji kažu da je ovo treći ovakav slučaj u regiji u posljednje tri godine, ali ni u jednom nije bilo žrtava.

U prvom slučaju, jedna osoba je bila u kući kada je krava propala kroz krov, dok su u drugom jedna beba i malo dijete spavali kada je pored njih pala životinja. Oboje su čudom preživjeli.

Caratinga se nalazi u planinskoj oblasti Minas Gerais, brazilskoj državi poznatoj po stočarstvu i mljekarskoj industriji.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo