Srijeda, 23 lipnja, 2021

Krava za “fiata”: Nezapamćena kriza na tržištu polovnih vozila u BiH

Nemojte propustiti

Vlasnicima četvorotočkaša u većini slučajeva, umjesto novca, nudi se zamjena – Banjalučanin svoj automobil pokušava prodati već četiri mjeseca – Najtraženija vozila od 6.000 do 10.000 maraka

automobiliProdaja polovnih vozila u BiH je na udaru nezapamćene krize, o čemu svjedoči i činjenica da se putem oglasa vlasnicima četvorotočkaša u većini slučajeva, umjesto novca, nudi zamjena.

Vlasnik FIAT-a iz Banjaluke svoj automobil pokušava da proda već četiri mjeseca, a kaže da je sve to vrijeme nailazio na niz neobičnih ponuda.

“Zvao me je nedavno čovjek koji mi je nudio kravu i još 1.500 maraka. Prvo sam mislio da je u pitanju neko od mojih poznanika, te da se sa mnom šali, ali sam kroz razgovor shvatio da nije riječ o zezanju, već da je u pitanju penzioner, ozbiljan čovjek. Gotove pare, koje su meni potrebne, niko ne nudi”, razočaran je ovaj Banjalučanin.

Da potencijalnim kupcima četvorotočkaša i te kako nedostaje novca, ustanovili su i zaposleni na portalima čija je djelatnost kupoprodaja vozila.

“Kada je riječ o porukama koje ostavljaju korisnici koji bi da kupe vozilo, mogla bih da potvrdim da većina njih nudi nešto u zamjenu, uz eventualno malu doplatu”, kazala je zaposlena na portalu Mobile.ba.

Prema njenim riječima, ovih je mjeseci, tradicionalno, najprodavaniji “Folksvagenov” program i kupuju se uglavnom povoljniji automobili.

“Najtraženija su vozila koja koštaju od 6.000 do 10.000 maraka”, kažu na portalu Mobile.ba.

I zaposleni na portalu Pik.ba potvrdili su da je razmjena uzela maha. Takođe su ustanovili da za vozila nude i domaće životinje.

“Pare na sunce”

Vlasnici četvorotočkaša smišljaju sve originalnije načine da unovče svoje vozilo.

Prethodnih je mjeseci regionom brujala priča o golfu 1, za koji je vlasnik napisao da košta 600 maraka, a u oglasu je naveo: “Plaćanje isključivo solarno – pare na sunce!”

“Može u tri rate, ali kad daš treću ratu dobijaš i auto”, još stoji ispod tog oglasa, kojeg je do juče pregledalo čak 365.146 građana, ali se pravi kupac još nije javio.

Drugi prodavac golfa, ovog puta “dvojke” takođe se dosjetio simpatične ideje te je svog četvorotočkaša omotao celofanom, a u oglas napisao “na prodaju neotpakovan golf 2”.

“Može zamjena za golf 7”, napisao je vlasnik tog golfa.

Izvor: Nezavisne novine

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo