Srijeda, 28 srpnja, 2021

Krenuo na more u Hrvatsku, na slovenskoj granici mu oduzeli luksuzni Lamborghini pa se vratio kući taksijem

Nemojte propustiti

Slovenački policajci su vozaču oduzeli vozilo i predali ga na čuvanje sudskom izvršitelju dok ono nije vraćeno njemačkom vlasniku, koji je odmah nakon obavijesti odgovorio i pristao da vozilo preuzme što je prije moguće.

Dvadesetdvogodišnjak iz Njemačke, koji je želio otići na odmor u Hrvatsku, morao se kući vratiti taksijem zbog neplaćanja rata leasinga za prestižni automobil. Njegov neplaćeni automobil oduzet je na granici Slovenije s Hrvatskom, javlja 24ur.

Na granični prijelaz Dragonja stigao je 22-godišnji njemački državljanin, koji je zajedno sa svojim saputnikom, 23-godišnjim austrijskim državljaninom, želio napustiti Sloveniju u primorsko odmaralište u Hrvatskoj. Tokom granične kontrole, policajac je provjerio vozilo u kojem su se vozili i ustanovio da su njemačke sigurnosne vlasti pretraživale vozilo Lamborghini njemačkih registarskih oznaka, tip aventador coupe, vrijedno oko 270.000 eura.

Vlasnik vozila pokrenuo je potragu jer je 22-godišnjak prestao plaćati rate zakupa. Slovenački policajci su vozaču oduzeli vozilo i predali ga na čuvanje sudskom izvršitelju dok ono nije vraćeno njemačkom vlasniku, koji je odmah nakon obavijesti odgovorio i pristao da vozilo preuzme što je prije moguće.

Vozač i njegov putnik vratili su se taksijem do Njemačke nakon policijskog postupka na graničnom prijelazu. “Policijski službenici podnijet će kaznenu prijavu protiv 22-godišnjeg njemačkog državljanina nadležnom okružnom državnom tužilaštvu zbog krivičnog djela utaja” , priopćila je PU Koper, dodajući da je u petak, 4. juna, predstavnik vlasnika zaplijenjenog vozila vozilo je potom takođe uspješno vraćeno, prenosi 24ur.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo