Srijeda, 20 listopada, 2021

Krim ne interesira da li će Kijev priznati referendum

Nemojte propustiti

Foto: EPA
Foto: EPA

Vlasti Krima ne interesiraju prijetnje zvaničnog Kijeva da neće priznati rezultate predstojećeg referenduma o priključenju Krima Rusiji, izjavio je danas premijer tog regiona Sergej Aksjonov.

Na pitanje novinara agencije “Kriminform” o tome kako treba tretirati prijetnje vlasti u Kijevu da neće priznati rezultate referenduma, Aksjonov je rekao: “Ti ljudi su samo došli niotkuda i postavili sami sebe na vlast, izbacili policiju i tužioce, istjerali gradonačelnike gradova i sad pokušavaju od nas nešto da zahtijevaju”, objavio je “Glas Rusije”.

-Vrhovna rada nije na legitiman način odobrila te poteze. Da su oni rekli: pobjedili smo korupciju, pozivamo Ruse u državne ustanove, razoružavamo oružane jedinice, održat ćemo legitimne izbore, rješavamo sve probleme u vezi ruskog jezika kako bi on imao barem status zvaničnog jezika, mi ne bismo morali da preduzimamo mjere kao odgovor na to – rekao je Aksjonov i dodao: “Umjesto toga, oni nam samo prijete”, prenosi Tanjug.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo