Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Kriminalci iz BiH, Srbije i Crne Gore u Zagreb planirali pljačku maskirani u policajce

Nemojte propustiti

Šestoricu muškaraca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore koji su uhićeni u utorak u Zagrebu policija tereti za zločinačko udruženje i posjedovanje oružja, a pretpostavlja se da su uhićeni u planiranju velike pljačke u kojoj su neki od njih trebali čak biti odjeveni u policajce.

Zagrebačka policija izvijestila je u srijedu da je pretragom stanova, garaža i automobila kojima su se koristili, pronađeno više komada oružja, dva ukradena audija A6 koji su im trebali poslužiti za zločin i bijeg, ali i kape s prorezima za oči, tzv. bljeskalice, ručne radio-veze, alat za rezanje i kombinezoni nalik policijskima.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jedan od osumnjičenih, državljanin Srbije, iznajmio stan u Zagrebu u koji su se smjestili ostali osumnjičeni odakle su planirali izvršiti “zasad
neutvrđeno teško kazneno djelo”. Iako u policiji ne otkrivaju o kakvom je nedjelu riječ po zaplijenjenim predmetima može se zaključiti da je riječ o pljački.

No, i policija u službenom priopćenju ističe da su je na zaključak o planiranom “teškom kaznenom djelu” navela zaplijenjena “tehnička sredstava i oružja” te pripremne radnje uhićenika – trojice državljana Srbije, dvojice Bosne i Hercegovine i jednog Crne Gore u dobi od 28 do 46 godina.

Policija je otkrila i da su uhićenjima prethodile posebne ovlast poput tajnog praćenja kojim je došla do informacija da pripremaju kriminalne akcije.

“Zahvaljujući prikupljenim informacijama, pravodobnim reakcijama policijskih službenika i primjenom drugih policijskih ovlasti spriječena su pripremana kaznena djela”, izvijestila je zagrebačka policija koja je slučaju surađivala s policijama Srbije, Austrije i Njemačke. U policiji dodaju da će nastaviti istraživati uhićenike kao bi utvrdili druga nedjela koja su eventualno počinili.

Osumnjičeni, za koje mediji nagađaju da su članovi ogranka skupine “Pink Panther”, su smješteni u pritvor i kazneno prijavljeni Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Akcija uhićenja započela je u utorak ujutro kad su policijski istražitelji uz potporu specijalaca s dugim cijevima krenuli u uhićenja osumnjičenika i pretrage garaža u kojima su skrivali ubojiti razbojnički alat.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo