Petak, 24 rujna, 2021

Kristijan Šmit uputio pismu akademicima Asimu Kurjaku i Almiru Badnjeviću: BiH su potrebni snažni i nezavisni umovi

Nemojte propustiti

– BiH su potrebni snažni, nezavisni umovi koji će pomoći u identifikaciji najboljih rješenja za svaki izazov s kojima bi se ova lijepa i kompleksna zemlja mogla suočiti na putu svog budućeg razvoja i napretka – stoji u pismu novog visokog predstavnika

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) uputio je pismo akademiku Asimu Kurjaku i akademiku Almiru Badnjeviću.

On u svom pismo navodi kako im se zahvaljuje na toploj dobrodošlici i dobrim željama za njegov budući rad.

– Želim Vam se srdačno zahvaliti na vašem ljubaznom dopisu, toploj dobrodošlici i dobrim željama u moj budući rad u svojstvu visokog predstavnika za BiH. Posebno cijenim podršku i pomoć koju ste ponudili u ime svoje Akademije u – kako ste to s pravom formulirali – postizanje našeg zajedničkog cilja: snažne, jedinstvene i evropski orijentirane BiH. U potpunosti se slažem sa ovom izjavama.

Uloga intelektualnih naučnih i kulturnih udruženja od najveće je važnosti za postizanje ovog cilja. BiH su potrebni snažni, nezavisni umovi koji će pomoći u identifikaciji najboljih rješenja za svaki izazov s kojima bi se ova lijepa i kompleksna zemlja mogla suočiti na putu svog budućeg razvoja i napretka. Kada je o tome riječ, koristim ovu priliku da izrazim podršku Uredu visokog predstavnika Akademiji, njenim ciljevima i aktivnostima i poželim vam puno uspjeha u radu – istaknuo je Šmit u pismu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo