Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Krišto na redovnom sastanku veleposlanika zemalja članica EU u BiH

Nemojte propustiti

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Europske unije u BiH i posebnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom i veleposlanicima zemalja članica Europske unije u BiH o reformskim procesima i europskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Predsjedateljica Krišto je izrazila zahvalnost EU na statusu kandidata i naglasila da je fokus rada Vijeća ministara BiH na ispunjavanju 14 prioriteta. Dodala je da novi saziv radi intenzivno, te da će se već na sutrašnjoj trećoj redovitoj sjednici Vijeća ministara BiH naći i nekoliko točaka dnevnog reda važnih za proces europskih integracija, poput Strategije i Akcijskog plana za borbu protiv korupcije, Strategije za borbu protiv organiziranog kriminala i Prijedloga odluke o ratifikaciji Mehanizma civilne zaštite.

Podsjetila je da je Vijeće ministara BiH već usvojilo niz dokumenata u vezi s reformom javne uprave, unutarnjim tržištem i konkurencijom, prometom, energijom i okolišem, potrebnih za održavanje redovitih pododbora između BiH i Europske unije.

Tijekom susreta razgovarano je i o procesu uspostave vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini, reformi izbornog zakonodavstva i donošenja proračuna institucija BiH za tekuću godinu. Izražen je visok stupanj suglasja da se ovi procesi okončaju u što skorijem roku, kako bi se fokus svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini usmjerio na reformske procese u vezi s europskim integracijama.

Predsjedateljica Krišto je istaknula značaj suradnje BiH i EU u implementaciji infrastrukturnih projekata, s posebnim akcentom na projekte koji bi omogućili veću sigurnost energetskog sustava u našoj zemlji.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo