Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Krišto posjetila SKBM i obišla gradilište nove zgrade mostarske Pedijatrije

Nemojte propustiti

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto posjetila je danas Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar (SKBM) gdje je razgovarala s ravnateljem prof. dr. sc. Antom Kvesićem.

Tom prigodom razgovaralo se o radu SKBM i budućim razvojnim projektima ove medicinske ustanove od značaja za šire područje Hercegovine.

Ravnatelj Kvesić informirao je predsjedateljicu Krišto o infrastrukturnim projektima u tijeku, čiji je cilj poboljšanje uvjeta rada osoblja ove institucije i usluga koje pruža korisnicima. Rekao je da SKBM intenzivno radi na obnovi fasade te da je u tijeku okončanje radova na novoj zgradi mostarske Pedijatrije, u koju je uloženo oko 20 milijuna maraka. Dodao je da SKBM već godinama ulaže velike napore u edukaciju liječnika i drugog medicinskoga osoblja, bez kojih bi izgradnja Pedijatrije bila besmislena.

Tom prigodom predsjedateljica Krišto, u pratnji ravnatelja Kvesića i drugog zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, obišla je gradilište nove zgrade mostarske Pedijatrije gdje se uvjerila da se radovi uspješno privode kraju.

Zgrada mostarske Pedijatrije zauzima površinu od 9.000 kvadrata, s planiranih 200 bolesničkih kreveta, a njezinim završetkom riješit će se pitanje smještaja i uvjeta liječenja djece Hercegovine u idućem razdoblju.

Predsjedateljica Krišto je kazala da je ovo trenutačno najznačajniji investicijski projekt u sektoru zdravstva na području Hercegovine te da su grad Mostar i narod Hercegovine zaslužili da imaju na raspolaganju jednu od najsuvremenijih klinika za liječenje dječjih bolesti. Dodala je da je ovo esencijalna investicija u budućnost naše zemlje i da ovakve projekte trebaju podržati sve razine vlasti u BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo