Subota, 1 travnja, 2023

Krišto sazvala sjednicu obavještajnog odbora, kreće smjena Osmana Mehmedagića

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Kako stvari stoje, postignut je načelan dogovor da prijedlog za novog direktora bude Almir Džuvo. On je na ovoj poziciji bio dva mandata

Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH sazvala je danas sastanak Izvršno-obavještajnog odbora na kojem će biti pokrenuta zakonita procedura za smjenu direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

Sjednica Izvršno-obavještajnog odbora zakazana je za danas u 12 sati, navodi Avaz.

U odboru su osim Krišto Zoran Tegeltija i Zukan Helez. No, ministar odbrane BiH zbog zdravstvenih problema neće moći prisustovati sjednici.

Njega će, kako saznajemo zamijeniti Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.

Podsjećamo, Konaković je prošle sedmice najavio imenovanje odbora i proceduru oko smjene Osmice.

– Taj odbor zasjeda mislim u ponedjeljak, a njega čine predsjedavajuća i dva zamjenika. Na tom odboru kreće procedura razrješenja i imenovanja novog direktora OSA-e, koja onda ide na konsultacije prema Predsjedništvu i zajedničkoj komisiji oba doma parlamenta koji su zaduženi za nadzor rada OSA-e – naveo je Konaković.

Inače, kako stvari stoje, postignut je načelan dogovor da prijedlog za novog direktora bude Almir Džuvo. On je na ovoj poziciji bio dva mandata. Skoro 10 godina.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo