Srijeda, 29 rujna, 2021

Kritično stanje u Parizu: Nabujala Sena prepavila ulice prijestonice, stanovništvo ne pamti ovakvu situaciju

Nemojte propustiti

Stanovi i kompanije uz obalu rijeke Sene u Parizu na visokom su stepenu opreza jer nabujala rijeka prijeti prelijevanjem iz svojeg korita. Neki podrumi u gradu već su poplavljeni nakon što se rijeka poslije obilnih kiša počela izlijevati, javlja BBC.

Predviđa se da će rijeka Sena još više nabujati tokom vikenda, a razina vode mogla bi se dići za nekoliko metara od svoje uobičajene razine.

Mnoge ceste u regiji već su poplavljene, a brodski promet, uključujući i poznate pariške turističke brodove, također trpi smetnje.

Očekuje se da će razina vode u rijeci biti i do šest metara, što je barem četiri metra više od normalne visine. Kip Krimskog vojnika, poznat kao Zouave, već se dugo koristi kao mjerilo razine vode u Parizu.

U petak je voda došla do sredine bedra statue vojnika, što je jako visoko, ni ne koliko je bilo tijekom poplava 1910-ih, kada je voda došla čak do vrata vojnika i poplavila grad na čak dva mjeseca.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo