Subota, 16 listopada, 2021

Krivična prijava protiv majke malog Milenka

Nemojte propustiti

Foto: Nezavisne
Foto: Nezavisne

Centar za socijalni rad Kozarska Dubica podnijeće zbog napuštanja djeteta krivičnu prijavu protiv majke malog Milenka Gajića iz Kozarske Dubice, a kojem je dom pružio sugrađanin Sakib Ramić.

“Osim napuštanja Milenka, imamo i indicije da je majka fizički zlostavljala drugog sina od sedam godina, koji je trenutno s njom”, kazao je za “Nezavisne novine” Branko Arnaut, direktor Centra za socijalni rad Kozarska Dubica.

On je rekao da ustanova aktivno radi na traženju optimalnog rješenja za Milenka, ali da je ovo toliko specifična situacija da je rješenje veoma teško naći.

“Mi moramo naći najbolje i najidealnije rješenje za tog dječaka, ali u našoj okolini nema ustanove gdje jedan dječak sa dijagnozom lake mentalne retardacije može normalno funkcionisati. U prethodne tri godine smo pokušavali da nađemo hraniteljsku porodicu, ali niko nije htio da ga udomi zbog problema koje dječak ima”, rekao je Arnaut i dodao da je mišljenje u Centru za socijalni rad da smještaj u ustanovu nije rješenje za mladića već vanredno doškolovavanje i hranitelj. Takođe navode da prema njihovoj dokumentaciji dječak ima 17 godina, ali iz priča sugrađana, Sakiba i onoga što mu je Milenko rekao to niko tačno ne zna.

“Imam sada neku informaciju da će u Dubici biti otvorena večernja škola pa ga namjeravam upisati tu da završi devet razreda pa ćemo vidjeti, šta dalje i kako”, priča Arnaut.

On nam je, takođe, rekao da je majka bila dužna da Sakibu od 2014. godine donosi 90 KM dječjeg dodatka, koji dobija za Milenka, ali da je to uradila svega nekoliko puta.

Po riječima mještana Dubice, Sakib, koji je, iako je bolestan i teško živi, nesebično pružio krov nad glavom malom Milenku, je bio oženjen i imao dva sina, dok ovu porodicu nije krenula da pogađa tragedija za tragedijom.

“Jedan Sakibov sin je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1996. godine, a drugi sin mu se utopio u rijeci 2000, možete zamisliti kakav je to šok za jednog roditelja. Nakon osam mjeseci njegova supruga, do tada potpuno zdrava žena, odjednom umire, izgleda da ju je tuga pokosila i da nije mogla preboljeti gubitak sinova. Od tada je Sakib bio sam, sve dok Milenko nije ušao u njegov život”, kazao je ovaj Dubičanin.

Grupa Sakibovih komšija je otvorila žiro račun 5520191611872964 u Hypo Alpe Adria Bank, na ime Sakib Ramić, za sve koji žele i mogu da pomognu Sakibu i Milenku. Takođe, poslije pisanja “Nezavisnih” pokrenute su ili su u planu mnoge humanitarne akcije kako bi njih dvojica mogli da ostanu zajedno.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo