Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Krivične prijave: Vodni inspektor u korupciji s vlasnicima šljunkara?

Nemojte propustiti

Grupa građana “Da se ne ponovi maj 2014 godine” podnijela je krivičnu prijavu protiv republičkog vodnog inspektora S.M.S. i nepoznate službene osobe iz Voda Srpske zbog sumnje da su izvršili krivična djela nesavjesnog rada u službi, prikrivanja, neprijavljivanja i pomoći prilikom postupanja po prijavi grupe građana.

U namjeri da zaštite prijavljene koji neovlašteno vrše vađenje i dislokaciju šljunka u Doboju, prijavljeni republički vodni inspektor izvršio je inspekcijski pregled nakon 58 dana od podnošenja prijave i nije utvrdio ništa nezakonito, a prijavljena službena osoba iz Voda Srpske se sprda ili nevješto laže kada tvrdi da vađenje i dislokaciju šljunka i drugog materijala iz korita Bosne u Doboju vrši firma sa kojom je zaključen ugovor, samo što je na svoju mehanizaciju stavila naziv druge firme, čiji je vlasnik, sasvim slučajno, partijski kolega te osobe.

Od Republičkog javnog tužilaštva zatraženo je da ukoliko nije spremno i sposobno da profesionalno i nepristrasno postupa, ustupi prijavu Tužilaštvu BiH, da se prijava ne ustupa dobojskom tužilaštvu koje štiti prijavljene i ne postupa po prijavi iz 2014. godine koju im je ustupilo Republičko javno tužilaštvo, da se obavezno provjeri da li su prijavljeni slijepi i da se istraga proširi na ostale republičke vodne inspektore i zaposlene u dobojskoj kancelariji Voda Srpske koji se nalaze u koruptivnom dilu sa vlasnicima šljunkara i onima koji nezakonito uzurpiraju i devastiraju vodoplavno područje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Fadil Novalić s predstavnicima Svjetske banke o nastavku ekonomskog oporavka

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s članovima delegacije Svjetske banke,...

Možda vas zanima i ovo