Subota, 16 listopada, 2021

Krš i lom na hrvatskoj obali: Iznajmili apartmane turistima koji su iza sebe ostavili pustoš

Nemojte propustiti

Kupili smo nove madrace s memorijskom pjenom, a oni su ih skinuli i stavili na prljavi pod, kamo bacaju otpad, požalila se vlasnica apartmana iz Novalje.

Imaju dva apartmana površine oko 90 kvadrata, u kojima trenutno boravi 12 mladih Britanaca. U desetak dana, koliko gosti prosječno borave u apartmanima, često naprave višestruko veću štetu.

– Upale klimu, otvore vrata i prozore i izađu na plažu. Klima radi sve vrijeme iako njih nema, a svjetla ne gase ni usred dana. Vidjeli smo da su popucale police u hladnjaku, a našli smo i tragove sive boje na podu. Pokvarili su i klimu, pa ćemo morati platiti servis – nastavlja priču žena koja je novinare lokalnih medija zamolila da ostane anonimna.

Kaže da su s krova znali skidati rabljene kondome koje su gosti bacali kroz prozor, a pijani turisti znali su se pred njima i pomokriti.

– Ostavili su polog u iznosu od 1.000 kuna, ali šteta već sad premašuje taj iznos – kaže ona.

Domagoj Vrtodušić, predsjednik Udruženja iznajmljivača Novalja, savjetuje vlasnicu da zove policiju kako bi napravili zapisnik o šteti, temeljem kojeg može pokrenuti sudski postupak za naknadu. Dodaje da svaki apartman treba biti osiguran, od inventara do gostiju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo