Petak, 22 listopada, 2021

Krvoproliće u Hondurasu: Tri manekenke izrešetali na cesti

Nemojte propustiti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Napadači su presreli Toyotu u kojoj su bile manekenke. Natjerali su ih da izađu van i smaknuli. Navodno su ih dan ranije pokušali oteti, ali ih je spriječila policija

Tri manekenke ubijene su u nedjelju u napadu na njihovo vozilo u Hondurasu. Alma Mariela Ordóñez Vargas (28), vlasnica modne agencije te manekenke Madelyn Ramírez Zambrano (21) i Blanca Alejandra Velásquez Mejía (20) u 9.30 sati po lokalnom vremenu vozile su se u srebrnom Toyotinom kombiju u glavnom gradu Tegucigalpa.

U vozilu je bilo ukupno šest muškaraca i pet žena. U jednom trenutku pred Toyotu se prepriječio manji kamion. Iz njega su iskočili naoružani muškarci. Otvorili su vrata Toyote, natjerali žene da izađu van i legnu na cestu.

Neki mediji javljaju da su napadači bili na motociklima te da su Toyotu neko vrijeme slijedili. Počeli su pucati. Žene su pogodili s nekoliko hitaca u tijelo, ruke i na kraju u glavu. Policija je kasnije našla15 čahura od metaka, piše Daily Mail. Tri manekenke su ubijene na mjestu. Ozlijeđeni su muškarac i žena.

Razlog napada zasad se ne zna. No prema pisanju medija u Hondurasu, navodno su dan ranije napadači pokušali oteti tri manekenke no spriječila ih je policija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo