Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Kubanske vakcine nema na tržištu BiH

Nemojte propustiti

Kubanska vakcina protiv raka pluća Cimavaks EGF, kako je najavljeno, biće uskoro dostupna za liječenje pacijenata u zdravstvenom sistemu Srbije, ali još nema informacija o tome da li će i kada ova vakcina biti dostupna u BiH.

“Postupak registracije lijeka ili vakcine u BiH započinje isključivo podnošenjem zahtjeva proizvođača, odnosno pravnog lica – zastupnika sa sjedištem u BiH za inostranog proizvođača. Zasad nismo dobili nijedan zahtjev ove vrste za registraciju Cimavaks EGF vakcine u BiH”, istakla je Tijana Spasojević, šef Odsjeka za informisanje u Agenciji za lijekove BiH.

Mirko Stanetić, v.d. generalnog direktora Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka i predsjednik Udruženja pulmologa RS, kaže da od kad je u javnosti “eksplodirala” priča o čudotvornoj kubanskoj vakcini koja “uspješno” liječi karcinom pluća, porodice mnogih pacijenata pohitale su da je nabave iz mogućih i nemogućih kanala nadajući se da će spasiti život svojih najbližih.

“Sada se nameće pitanje kada će naše bolnice da počnu da je primjenjuju i da li ima informacija kada će institut ‘Torlak’ u Srbiji početi da je proizvodi”, istakao je Stanetić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo