Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Kuhar Jamie Oliver šokirao izjavom o siromašnima: Ako nemate novca, jedite stari hljeb!

Nemojte propustiti

Britanske siromašne porodice mogle bi uštedjeti novac i istovremeno se kvalitetno i fino hraniti jedući stari hljeb, izjavio je ‘Goli kuhar’ Jamie Oliver i šokirao svjetsku javnost.

Ovaj 38-godišnji milioner, koji je bogatstvo stekao zahvaljujući kuharskom umijeću, u najnovijem intervjuu se osvrnuo na siromašne britanske porodice koje tvrde da se zbog niskih primanja ne mogu zdravo i kvalitetno hraniti.

”Većina današnjih porodica s niskim primanjima jednostavno ne zna kako se pravilno hraniti, nego naručuje gotova jela koja su im preskupa”, rekao je Oliver, prenosi net.hr.

U intervjuu za magazin The Radio Times izjavio je da ne želi nikoga osuđivati, ali je teško ocijeniti ko je danas zaista siromašan, a ko se jednostavno voli takvim pokazivati, navodeći primjer porodice u kojoj dijete i majka jedu skupi čips sa sirom i gledaju ogroman TV. To jednostavno ne ide sa siromaštvom, tvrdi kuhar.

”Najinspirativnija jela dolaze upravo iz dijelova svijeta koji su siromašni. Kad mi dođe neko i kaže da je teško zdravo se hraniti, najradije bih ga teleportirao kod siromašnog sicilijanskog čistača ulice koji od 25 dagnji, 10 cherry rajčica i paketa tjestenine napravi savršen i prefin obrok za cijelu porodicu. Sjetite se samo teksture i izvrsnog okusa koji imaju ostaci starog kruha kad se spreme na pravilan način”, rekao je Jamie koji trenutno promovira svoj novi show Jamie’s money saving meals, a njegovi komentari dobrano su šokirali javnost. Oštre kritike ljutitih građana pršte sa svih strana.

Podsjetimo, Jamie Oliver napravio je veliku stvar kad je odlučio poboljšati kvalitetu dječjih obroka po britanskim školama i na tome su mu mnogi zahvalni.

Istina je da zdrava hrana ne mora uvijek biti skupa, no statistika pokazuje da mnoge siromašne poridice ne mogu priuštiti svojoj djeci svaki dan svježe voće, rekla je Imran Hussain, voditeljica Child Poverty Action Group.

jamie-oliver

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo