Subota, 15 svibnja, 2021

Kupila ih preko interneta: Djevojka umrla od tableta za mršavljenje

Nemojte propustiti

Sara je ove nedozvoljene tableta kupila preko interneta. One su strogo zabranjene za ljudsku upotrebu, a koriste se i kao pesticidi.

sara-houstonIsprva se nije znao uzrok smrti, dok obdukcioni nalazi nisu pronašli dinitrophenol (DNP), nedozvoljenu supstancu pilula za mršavljenje, u njenom organizmu. Ova materija se inače koristi kao pesticid, a sve je više zastupljena u tabletama za mršavljenje budući da ubrzava metabolizam i sagorijeva masnoće. Ipak, ove pilule bukvalno pregrijavaju organizam što je i izazvalo masivni srčani udar kod ove mlade djevojke.

Sara se znojila i ubrzano disala, kažu njeni kolege, ali je odbijala da pozove hitnu pomoć. Nakon samo par sati pronađena je mrtva u svojoj sobi. Njeni roditelji apeluju na javnost, budući da su pilule za mršavljenje krivci za smrt četiri mlade osobe u Britaniji, i to samo ove godine.

Zbog sve veće dostupnosti smrtonosnih tableta na internetu, Dejvid Kameron se zainteresovao za slučaj i najavio strogu kontrolu tableta za gubitak kilograma.

Sara je ove nedozvoljene tableta kupila preko interneta. One su strogo zabranjene za ljudsku uporabu, a koriste se i kao pesticidi. Ona ih je pila oko 18 mjeseci prije smrtnog ishoda. U svijetu se još 62 smrti povezuju s ovim tabletama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo