Petak, 1 ožujka, 2024

Kupite njegov DVD: Denis Barta (14) treba vašu pomoć

Preporučeno

Četrnaestogodišnji Denis Barta greškom ljekara ostao je slijep po rođenju. Uprkos tome, dječak koji boluje od autizma i epilepsije, sa samo tri godine naučio je svirati klavir, a danas piše tekstove i pjeva. Međutim, njegovo zdravstevno stanje se iz dana u dan pogoršava, roditelji žele da ga odvedu na kliniku u Italiju, ali nemaju novca te mole sve dobre ljude koji su u mogućnosti da im pomognu.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Denis je rođen u Italiji u šestom mjesecu i imao je samo 520 grama. Po rođenju imao je operaciju srca, a nakon toga je oslijepio i uprkos tome što je imao nekoliko operacija, ljekari nisu uspjeli da mu vrate vid.

Upravo se čita:  Kiša uzrokovala poplave u BiH, najavljena promjena vremena

Autistični dječak obolio je i d epilepsije, ali bolesti ga nisu spriječile da se bavi onim što najviše voli – muzikom. Čak je bio i počasni gost na koncertu velikog talijanskog umjetnika Andrea Bocellija.

“U Italiji nema posebne škole za slijepu djecu te smo zbog toga suprug i ja odlučili da se vratimo kako bismo njemu priuštili bolje obrazovanje. No, njegovo stanje se u posljednje vrijeme pogoršava i terapije koje prima mu nikako ne pomažu. Želimo da ga odvedemo u Italiju na pregled, kako bi se utvrdilo od kojeg oblika epilepsije boluje, međutim za to nemamo novca”, kazala je za Klix.ba majka Eldina, istaknuvši da su ona i njen suprug Nebojša, koji je također muzičar, nezaposleni i da žive kao podstanari.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10-ak dana

Denis je s ocem i muzičarom Đanijem Hotom nedavno uradio DVD koji je nazvan “Muzika je moje svjetlo”, s ciljem da skrenu pažnju javnosti na djecu s umanjenim sposobnostima i pokažu da i oni posjeduju izvanredne talente.

DVD Denisovi roditelji prodaju po cijeni od 10 KM i nadaju se da će na taj način sakupiti novac za liječenje sina.

Upravo se čita:  Za 1. mart povratna karta za Trebevićku žičaru četiri KM, 8. i 9. marta popust za žene

Svi koji žele pomoći Denisu mogu pozvati njegove roditelje na broj 063/183-810, a oni će dostaviti DVD.

Također, dobri ljudi mogu pomoći uplatom na:

ProCredit Banka
Denis Barta
Broj klijenta : A-47760
Broj računa: 194-101-47760001-54

(Izvor: Klix.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas