Utorak, 18 svibnja, 2021

Kurteš: Za sudar sam saznao kod kuće

Nemojte propustiti

Iako je federalnog ministra za volanom prepoznala Amina Hadžić, vozačica pola, i njena suvozačica Enisa Pecar, Kurteš je u svojoj izjavi sve porekao

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nakon potvrde koju smo dobili u MUP-u KS-a o tome kako je Predrag Kurteš, ministar FMUP-a, u utorak popodne dao iskaz sarajevskoj policiji na okolnosti saobraćajne nezgode koja se u ponedjeljak navečer desila u Ulici maršala Tita u Sarajevu, Oslobođenje je došlo u posjed pomenute izjave u pisanoj formi.

Iako je federalnog ministra za volanom prepoznala Amina Hadžić, vozačica pola, i njena suvozačica Enisa Pecar, Kurteš je u svojoj izjavi sve porekao.

– Pristupam u prostorije Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo, dobrovoljno, vođen moralom i etikom dugogodišnjeg policijskog službenika, te ovom prilikom, nakon što sam upoznat sa razlozima pozivanja, izjavljujem sljedeće: Trenutno obavljam funkciju ministra unutrašnjih poslova FBiH i na toj poziciji, prema važećem Zakonu Vlade Federacije BiH, imam pravo na korištenje službenog vozila sa vozačem svih 24 sata, te mi je na osnovu toga dodijeljeno službeno vozilo marke VW Golf V, bijele boje, reg. broja M65-O-435, vlasništvo FMUP-a, a u ličnu pratnju su mi dodijeljena dva vozača pratioca, naveo je Kurteš, prenosi Oslobođenje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo