Subota, 15 svibnja, 2021

Lagumdžija: Podržati dosadašnji režim prelaska granice sa Hrvatskom sa ličnom kartom

Nemojte propustiti

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija izrazio je u razgovoru sa ambasadorom Slovenije u BiH Andrejom Graselijem očekivanje da će Slovenija podržati zahtjev BiH za zadržavanje režima prelaska međudržavne granice BiH i Hrvatske sa ličnim kartama.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Lagumdžija je istakao da je BiH veoma zainteresovana za zadržavanje režima prelaska granice sa ličnim kartama i nakon pristupanja Hrvatske Evropskoj uniji 1. jula.

On je naglasio da su i BiH i Hrvatska izrazile interes za zadržavanje režima, te da je Hrvatska ovo pitanje delegirala prema zemljama članicama EU, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Lagumdžija i Graseli su ocijenili da BiH i Slovenija imaju vrlo dobre i prijateljske bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja, te da se saradnja dvije zemlje uspješno odvija na brojnim bilateralnim i multilateralnim područjima.

Sagovornici su naglasili značaj razmjene posjeta na visokom i najvišem nivou za dalje unapređenje bilateralnih odnosa.

Graseli je Lagumdžiji prenio ponovljeni poziv ministra inostranih poslova Slovenije Karla Erjaveca da zvanično posjeti Sloveniju u jesen ove godine.

Razmijenjene su informacije i mišljenja o situaciji u BiH i Sloveniji, evropskim i evroatlantskim integracijama BiH, te je razgovarano i o mogućnostima za unapređenje ekonomskih odnosa dvije zemlje, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo