Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Lagumdžija posjetio Tihića u bolnici

Nemojte propustiti

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Zlatko Lagumdžija danas je posjetio predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića, koji boravi u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) radi redovne kontrole.

Kako je Lagumdžija kazao u izjavi za Fenu, bila je to privatna posjeta kolegi koji se nalazi na redovnim pretragama, te prilika da se neposredno upozna sa njegovim zdravstvenim stanjem.

Na upit o tome da li je posjeta bila i prilika za razmjenu mišljenja i stavova o predstojećem sastanku političkih lidera u Bruxellesu na kojem bi se trebalo govoriti o načinu sprovođenja odluke Suda za ljudska prava u Strasbourgu u slučaju Sejdić-Finci, predsjednik SDP-a je odgovorio da je “o tome bilo riječi u obimu u kojem se Tihić zanimao za tu temu”.

Direktor KCUS-a dr. Damir Aganović, koji je bio u Lagumdžijinoj pratnji, kazao je da je Tihić primljen na Ortopedsku kliniku u nedjelju, gdje je i ranije bio u sklopu dijagnostike na nivou redovnog praćenja zbog osnovne bolesti.

Dodao je da je stanje pacijenta stabilno te da je formiran stručni ljekarski konzilij radi daljnjeg praćenja Tihićevog zdravstvenog stanja.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo