Utorak, 28 rujna, 2021

Lana Pudar nastupa danas na OI u Tokiju u disciplini 100 m delfin

Nemojte propustiti

Smotru najboljih svjetskih sportista do 8. avgusta možete pratiti u programu Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1)

Svečanom ceremonijom juče su zvanično otvorene ljetne Olimpijske igre u Tokiju, a danas će sa početkom u 12:30 sati po našem vremenu u disciplini stotinu metara defin nastupiti i najmlađa bosanskohercegovačka predstavnica na Olimpijadi Lana Pudar.

Za medalje u Tokiju će se boriti preko 11 hiljada sportista iz 206 zemalja, među njima i sedam predstvanika Bosne i Hercegovine.

Boje Bosne i Hercegovine u prijestolnici Japana branit će atletičar Amel Tuka, judašica Larisa Cerić, bacač kugle Mesud Pezer, plivačica Lana Pudar, taekwondoist Nedžad Husić, streljačica Tatjana Đekanović i plivač Emir Muratović.

Ljetne olimpijske igre trebalo je prvobitno da se održe prošle godine, ali je takmičenje odgođeno zbog globalne pandemije kovid 19.

Smotru najboljih svjetskih sportista do 8. avgusta možete pratiti u programu Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1) i na web stranici BHRT-a (www.bhrt.ba).

Tokom šesnaest dana nadmetanja, BHT 1 će realizovati više od 200 sati prenosa najatraktivnijih olimpijskih disciplina, i najboljih sportista današnjice.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo