Utorak, 11 svibnja, 2021

“Lanu smo zapamtili kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku!”

Nemojte propustiti

Lanin nestanak su jučer u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kafe s prijateljicom“, kako je to majci rekla, zavldala je panika.

Povodom smrti 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara, oglasili su se saopćenjem iz škole koju je Lana donedavno pohađala.

– Jučer nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresiranu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog naslijeđa. U ime sjećanja na Lanu, u našoj školi danas su bili skraćeni časovi. Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktoricom odali počast našoj Lani. Iskrena sućut porodici preminule u ime svih učenika i zaposlenika – navodi se u Građevinske škole.

Podsjetimo, Lanin nestanak su jučer u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kafe s prijateljicom“, kako je to majci rekla, zavldala je panika. Majka je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

Tijelo Lane Bijedić izvukli su pripadnici GSS-a Čitluk i Ljubuški, a uviđaj je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Oglasio se Muharem Bazdulj: Na druženju sa Handkeom i Kusturicom mi zamjeraju oni čije su kafansko društvo pravi kriminalci…

Književnik i kolumnista Muharem Bazdulj, prvi put nakon što je snimljen dok se u Višegradu uz muziku opušta sa...

Možda vas zanima i ovo