Subota, 27 studenoga, 2021

Larisa Cerić sportista godine u BiH

Nemojte propustiti

 

Larisa Cerić
Larisa Cerić

Džudistkinja Larisa Cerić proglašena je sportistom godine u BiH u 69. izboru Sportskog saveza BiH. Višestruka prvakinja BiH u kategoriji preko 78 kilograma osvajala je medalje na gotovo svim takmičenjima na kojima je nastupala. Bronzanom medaljom okitila se na Mediteranskim igrama u Mersinu i na Grand prixu u Rijeci, a zlato na evropskim kupovima u Sarajevu i Beogradu.

Godinu je završila osvajanjem zlatne medalje na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u Portugalu.

Cerić je na večerašnjoj ceremoniji u Narodnom pozorištu u Sarajevu dobila priznanje i za najuspješniju sportistkinju u 2013. godini, dok je najuspješniji sportista atletičar Hamza Alić, osvajač srebrene medalje u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu i bronze na Mediteranskim igrama u Mersinu.

Trener godine je Branislav Crnogorac, selektor džudo reprezentacije BiH.

Priznanje “Mirza Delibašić” dodijeljeno je stonoteniserki Emini Hadžiahmetović.

Za najuspješniju državnu selekciju u sportskim igrama proglašena je nogometna reprezentacija BiH. Najuspješnija državna selekcija je karate reprezentacija BiH, najuspješnija muška ekipa OKK Spars, a ženska ekipa STK Spin 2012.

Sportski savez BiH je nagradu za životno djelo dodijelio proslavljenom bh. nogometnom stručnjaku Ivici Osimu.

Ambasador bh. sporta je teniser Damir Džumhur, nagrada za fair play dodijeljena je Rukometnom savezu BiH, dok je nagradu za vrhunski rezultat u sportu za invalide dobila reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci.

Priznanja za ostvareni rezultat u 2013. godini dobili su Muris Đug (sportski ribolov), Sana Muslić (body building), Igor Ekmić (kik boks) i Ženski rukometni klub Zrinjski.

U kategoriji Top 12 sportista u BiH priznanja su dobili: Amel Tuka (atletika), Dejan Mileusnić (atletika), Harun Sadiković (džudo), Amel Mekić (džudo), Džemal Bošnjak (boks), Suad Tabaković (karate), Aleksandra Samardžić (džudo), Belmir Berberović (body building), Mirsada Suljkanović (karate), Nedim Buza (košarka), Mitar Mrdić (džudo) i Muamer Svraka (nogomet).

Najuspješniji junior u 2013. je Mensur Pezer, a juniorka Ena Gljiva (karate).

Priznanja sportske nade dodijeljena su: Petru Zadri, Selmi Sejdinović, Huseinu Gegiću, Amini Mašić, Nerminu Zečiću, Ajli Reizbegović, Nedžadu Husiću i Sandru Poletanu.

Sportski savez BiH dodijelio je i priznanja za ostvareni rezultat u konkurenciji veterana, a dobitnici su reprezentacija veterana u sportskom ribolovu, Mehmedalija Bajrić, Haris Husić, Milanko Mučibabić i Husein Gopo.

Priznanja za doprinos u razvoju sporta u BiH dobili su: Anes Alić, Midhat Uštović, Ramiz Efendić, Armin Gazić, Haris Kalajdžisalihović, Zijad Tahrić, Fahrudin Hodžić, Kemal Hošo, Nedim Mašić, Elvir Salihagić, Senad Mehičević, Nihad Baljak, Bibija Kerla, Fikret Fazlić, Tarik Curić, Sanela Redžić, Senad Omanović, Vahida Kozić, Karlo Prskalo, Dragan Božović i Suad Ćupina.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo