Petak, 25 lipnja, 2021

Lavić: Arhiv BiH nije bio zapaljen ni u mnogo težim ratnim okolnostima

Nemojte propustiti

Senadin Lavić
Senadin Lavić

Neizmjerljiva je šteta nanesena Arhivu BiH, jer je ta institucija bila sačuvana u mnogo težim ratnim okolnostima i nije izgorila, a sada smo u mirnodopskim uslovima dozvolili i učinili da vrijedan dio te arhivske zbirke nestane u plamenu – istaknuo je za Agenciju Fena predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Senadin Lavić.

On se nada da će građani imati razumijevanja za objekte, zgrade i arhivsko blago ove zemlje i naroda, te da se više neće upuštati u paljenje arhiva ili zgrada vlade, općine i sličnih objekata.

Lavić podvlači da su jučerašnje demonstracije u početku bile vrlo opravdane i sasvim jasne. Ističe da su svi izražavali solidarnost s radnicima pet tuzlanskih preduzeća koji su se našli u vrlo teškoj situaciji poslije privatizacije.

– Međutim, vidjeli smo da su zatim opravdane demonstracije radnika iskorištene za nešto drugo, krenulo se u vandalske postupke koji neće nikome od nas ništa dobro donijeti – zaključio je Lavić.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo