Srijeda, 18 svibnja, 2022

Lavrov govorio o trećem svjetskom ratu, tvrdi da nije nemoguć ni nuklearni sukob

Nemojte propustiti

“Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, rekao je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov u intervjuu u ponedjeljak navečer i upozorio da je prijetnja trećeg svjetskog rata “ozbiljna” i “stvarna”.

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata uprkos “velikim rizicima u ovome trenutku”, rekao je Lavrov za rusku državnu televiziju. “Ne želim da se ti rizici umjetno povećavaju. Mnogi bi to htjeli”, rekao je.

U kontekstu napetosti bez presedana između Rusije i Zapad zbog ruske ofanzive na Ukrajinu, Lavrov je upozorio na “stvarnu” opasnost od trećeg svjetskog rata, prenosi agencija France presse, prenosi Hina.

“Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

Moskva će nastaviti mirovne pregovore s Kijevom i sukob će završiti sporazumom no njegov sadržaj će ovisiti o vojnoj situaciji. “Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu”, rekao je kako prenose ruske agencije.

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog – nekadašnjeg glumca – da se “pretvara” da pregovara. “On je dobar glumac (…), ako pozorno gledate i čitate što govori, uočit ćete hiljadu proturječja”, ustvrdio je šef ruske diplomacije.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozači u BiH ogorčeni: Za 1 KM dobijemo manje sekundi za pranje vozila

Već neko vrijeme samouslužne praonice su popularne među sugrađanima. Ubaciš novac u aparat, pa sam odlučuješ koliko i kako...

Možda vas zanima i ovo