Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Lavrov govorio o trećem svjetskom ratu, tvrdi da nije nemoguć ni nuklearni sukob

Nemojte propustiti

“Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, rekao je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov u intervjuu u ponedjeljak navečer i upozorio da je prijetnja trećeg svjetskog rata “ozbiljna” i “stvarna”.

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata uprkos “velikim rizicima u ovome trenutku”, rekao je Lavrov za rusku državnu televiziju. “Ne želim da se ti rizici umjetno povećavaju. Mnogi bi to htjeli”, rekao je.

Upravo se čita:  Žena obavila kupovinu u Njemačkoj pa iznenadila objavom: "Nevjerovatno, ovo je koštalo 29,38 eura"

U kontekstu napetosti bez presedana između Rusije i Zapad zbog ruske ofanzive na Ukrajinu, Lavrov je upozorio na “stvarnu” opasnost od trećeg svjetskog rata, prenosi agencija France presse, prenosi Hina.

“Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

Moskva će nastaviti mirovne pregovore s Kijevom i sukob će završiti sporazumom no njegov sadržaj će ovisiti o vojnoj situaciji. “Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu”, rekao je kako prenose ruske agencije.

Upravo se čita:  Slučaj u Austriji: Bosanac pokušao izbjeći kaznu tvrdeći da je žrtva krupnija od njega

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog – nekadašnjeg glumca – da se “pretvara” da pregovara. “On je dobar glumac (…), ako pozorno gledate i čitate što govori, uočit ćete hiljadu proturječja”, ustvrdio je šef ruske diplomacije.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo