Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Lavrov iznio šokantne tvrdnje: Istražujemo jesu li plaćenici iz BiH, Kosova i Albanije u Donbasu

Autor:Tanjug

Nemojte propustiti

– Kosovo i neki drugi dijelovi zapadnog Balkana postali su rasadnik zločina – kazao je Lavrov

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija provjerava informacije o tome da se na Kosovu, u Albaniji i Bosni i Hercegovini regrutuju plaćenici za slanje u Donbas.

Lavrov je za RT rekao da postoje informacije da se plaćenici na Kosovu, Albaniji i BiH regrutuju i šalju, između ostalog, u Donbas, kako bi Rusija bila izbačena iz ravnoteže, prenosi RIA Novosti.

Upravo se čita:  Stiže El Nino: Mnogim zemljama prijeti suša. Evo što čeka Europu

Šef diplomatije Rusije je podsjetio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin na pres konferenciji nakon nedavnog sastanka sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom govorio o bombardovanju Јugoslavije 1999. godine, a da je Šolc rekao da je NATO intervenisao “da spriječi genocid nad kosovskim Albancima”.

– Kao, oni su sve uspješno uradili i sada taj region cvjeta – rekao je Lavrov i ocijenio da je region, kako je naveo, daleko od procvata.

Upravo se čita:  Slučaj u Austriji: Bosanac pokušao izbjeći kaznu tvrdeći da je žrtva krupnija od njega

– Kosovo i neki drugi dijelovi zapadnog Balkana postali su rasadnik zločina. Tamo ima terorista, narko-dilera. Oni regrutuju plaćenike da učestvuju u borbenim dejstvima koje postepeno potpaljuju, uključujući i SAD – rekao je Lavrov.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo