Utorak, 17 svibnja, 2022

Lavrov iznio šokantne tvrdnje: Istražujemo jesu li plaćenici iz BiH, Kosova i Albanije u Donbasu

Autor:Tanjug

Nemojte propustiti

– Kosovo i neki drugi dijelovi zapadnog Balkana postali su rasadnik zločina – kazao je Lavrov

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija provjerava informacije o tome da se na Kosovu, u Albaniji i Bosni i Hercegovini regrutuju plaćenici za slanje u Donbas.

Lavrov je za RT rekao da postoje informacije da se plaćenici na Kosovu, Albaniji i BiH regrutuju i šalju, između ostalog, u Donbas, kako bi Rusija bila izbačena iz ravnoteže, prenosi RIA Novosti.

Šef diplomatije Rusije je podsjetio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin na pres konferenciji nakon nedavnog sastanka sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom govorio o bombardovanju Јugoslavije 1999. godine, a da je Šolc rekao da je NATO intervenisao “da spriječi genocid nad kosovskim Albancima”.

– Kao, oni su sve uspješno uradili i sada taj region cvjeta – rekao je Lavrov i ocijenio da je region, kako je naveo, daleko od procvata.

– Kosovo i neki drugi dijelovi zapadnog Balkana postali su rasadnik zločina. Tamo ima terorista, narko-dilera. Oni regrutuju plaćenike da učestvuju u borbenim dejstvima koje postepeno potpaljuju, uključujući i SAD – rekao je Lavrov.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik: Predsjedništvo BiH je propalo, SAD i Britanija na strani Bošnjaka

Milorad Dodik je poručio da se RS zalaže za slovo Dejtona onako kako je napisan. Milorad Dodik rekao je da...

Možda vas zanima i ovo