Subota, 15 svibnja, 2021

“Lažete, gospodine Janša…”: Tanja Fajon razotkrila premijera Slovenije

Nemojte propustiti

Podigla se velika prašina na Balkanu nakon što su i u slovenskim medijima procurile informacije o “non-paperu” o Bosni i Hercegovini koji je premijer Slovenije Janez Janša uputio u Bruxelles.

Političku scenu Bosne i Hercegovine i regiona posljednjih dana trese drama u režiji rukovodstva Republike Slovenije, koje ima viziju “dovršetka raspada Jugoslavije”, odnosno promjena granica na Balkanu.

Slovenija će od 1. jula preuzeti predsjedavanje Evropskom unijom, a slovenski premijer Janez Janša planira, navodno, da na dnevni red nametne određenu viziju “dovršetka raspada Jugoslavije”.

U javnost je procurila i takozvana mapa o podjeli Balkana iza koje stoji Janša, a premijer Slovenije na sve optužbe pokušao je odgovoriti nemušto, optuživši za sve Tanju Fajon.

„Lažnu mapu koju su Balkanom proširile mreže Drago Kos i Tanja Fajon da je Janša predložio podjelu granica na Balkanu“, poručio je Janez Janša.

No, ubrzo se oglasila i europarlamentarka Tanja Fajon.

“Lažeš, Janeze Janša. Veoma štetno i neodgovorno prema Sloveniji, njenim građanima i jugoistočnoj regiji”, poručila je Tanja Fajon premijeru Slovenije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo