Subota, 2 prosinca, 2023

Lažna dojava o bombi u BBI centru

Preporučeno

Posjetioci i zaposlenici evakuirani iz zgrade u centru Sarajeva nakon što je nepoznata osoba dojavila da je postavljena bomba, ali prema dosadašnjim nalazima istražitelja dojava o postavljenoj bombi je bila lažna.

Policija pretražila objekat

Prema dosadašnjim nalazima istražitelja, dojava o bombi postavljenoj u BBI centru u Sarajevu u petak bila je lažna, potvrđeno je agenciji Anadolija u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

Upravo se čita:  Poznat identitet bivšeg policajca koji se danas ubio na Rostovu

BBI centar ponovo je otvoren, nakon što je ekipa za Kontradiverzionu zaštitu MUP-a KS u petak poslijepodne pregledala sve prostorije unutar zgrade.

Nešto prije 12 sati, nepoznata osoba dojavila je da je u BBI centru postavljena eksplozivna naprava, rekao je ranije glasnogovornik MUP-a Irfan Nefić.

Nefić je istakao da je odmah nakon dojave o bombi na mjesto događaja upućena ekipa MUP-a Kantona Sarajevo, koja pretražuje objekat u kojem se nalazi i redakcija Al Jazeere Balkans.

Upravo se čita:  Emotivni oproštaj od 33-godišnjeg radnika koji je jučer poginuo u Sarajevu: “Bio si i ostat ćeš dio nas…”

Svi posjetioci i zaposlenici bili su evakuirani.

Dojava o bombi u BBI centru upućena je i 26. jula 2012. godine, međutim, nakon evakuacije radnika i posjetitelja BBI centra, utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi.

(Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Hrvatski ‘Scout’ nastavlja sa zapljenom: Iz kasarne Oružanih snaga u Tuzli izuzeto 26 topova o 3,3 miliona metaka!

Hrvatska firma Scout izuzela je u četvrtak iz kasarne Oružanih snaga BiH u Kozlovcu kod Tuzle 26 topova ZIS...

Možda vas zanima i ovo