Subota, 1 listopada, 2022

Lažna dojava o bombi u BBI centru

Nemojte propustiti

Posjetioci i zaposlenici evakuirani iz zgrade u centru Sarajeva nakon što je nepoznata osoba dojavila da je postavljena bomba, ali prema dosadašnjim nalazima istražitelja dojava o postavljenoj bombi je bila lažna.

Policija pretražila objekat

Prema dosadašnjim nalazima istražitelja, dojava o bombi postavljenoj u BBI centru u Sarajevu u petak bila je lažna, potvrđeno je agenciji Anadolija u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

BBI centar ponovo je otvoren, nakon što je ekipa za Kontradiverzionu zaštitu MUP-a KS u petak poslijepodne pregledala sve prostorije unutar zgrade.

Nešto prije 12 sati, nepoznata osoba dojavila je da je u BBI centru postavljena eksplozivna naprava, rekao je ranije glasnogovornik MUP-a Irfan Nefić.

Nefić je istakao da je odmah nakon dojave o bombi na mjesto događaja upućena ekipa MUP-a Kantona Sarajevo, koja pretražuje objekat u kojem se nalazi i redakcija Al Jazeere Balkans.

Svi posjetioci i zaposlenici bili su evakuirani.

Dojava o bombi u BBI centru upućena je i 26. jula 2012. godine, međutim, nakon evakuacije radnika i posjetitelja BBI centra, utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Doputovao iz Rumunije: Sting stigao u Sarajevo

Sting je danas sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Svjetska pop zvijezda je doputovala iz Rumunije privatnim avionom sa svojim bendom,...

Možda vas zanima i ovo