Četvrtak, 21 listopada, 2021

Lažne medicinske sestre ukrale starcu 9.000 KM

Nemojte propustiti

Fik1wO2

Policija traga za dvije djevojke koje se duži period predstavljaju kao medicinske sestre i pljačkaju starije osobe na području BiH.

Zadnji slučaj prijavljen je u četvrtak u Novom Gradu, kada su od starca Vladimira Ćurića (78) ukrale oko 9.000 maraka.
Iz policije su, navodeći inicijale, saopštili da su dvije nepoznate žene došle do porodične kuće Ćurića i predstavile se kao medicinske sestre koje pružaju medicinsku pomoć starijim osobama. Nakon ulaska u kuću, jedna je pružala pomoć, a druga je iskoristila nepažnju starca i iz nekoliko koverti ukrala 2.000 eura i 5.000 KM.

Prema Ćurićevim riječima, radi se o crnki i plavuši, koje su mu pokucale na vrata nudeći masažu.

“Dozvolio sam im da uđu u kuću i kad sam otišao do sobe na spratu da im donesem novac, plavuša je išla za mnom i upratila gdje se šta nalazi”, rekao je Ćurić.

On je dodao da je zatim sišao u prizemlje i da je djevojka koja je imala crnu kosu rekla da otkopča košulju i legne na sto potrbuške.

“Dok me je masirala, plavuša je iskoristila moju nepažnju i otišla u sobu gdje je novac i uzela sve što je našla”, istakao je Ćurić.

Podsjećamo da su i sredinom aprila ove godine dvije djevojke, koje takođe odgovaraju gore napomenutom opisu, na isti način opljačkale Miloša Tubina (81) iz Sanskog Mosta. One su se na isti način predstavile i dok je jedna masirala, druga je ukrala 180 eura.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo