Subota, 25 rujna, 2021

Lažni volonteri napali Sarajku u centru grada

Nemojte propustiti

Problem sa lažnim volonterima koji u Sarajevu prodaju slikovnice i CD-ove tvrdeći da sakupljeni novac služi za potrebe Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka“ je eskalirao napadom na jednu Sarajku.

Ona je uspjela i snimiti trenutak u kojem je upitala volontere za koga rade, nakon čega su oni potrčali ka njoj s namjerom da je fizički napadnu.

„Danas su me na ulici fizički napali takozvani ‘volonteri’ koji prikupljaju novac za djecu oboljelu od raka. Kada sam pitala za koga rade, čisto da znam gdje novac koji traže od mene ide, koje je to udruženje i kojoj konkretno djeci će novac biti uručen, momak koji mi je nudio slikovnicu i CD ‘Planeta zemlja nije htio da odgovori. Prekoputa ulice su bile još dvije ‘volonterke’ koje su pretrčale ulicu i fizički me napale, uz prijetnju da će izvaditi pištolj. Nakon gombanja s njima pozvala sam policiju. Stvarno moram reći da su dva policajca koji su došli bili izuzetno ljubazni i odradili svoj posao apsolutno profesionalno. Na moje veliko iznenađenje, uključila su se i dva policajca u civilu koji su došli, pregledali snimak i u roku od 10 minuta našli sve troje. Poslije sam se čula sa policajcem, rekao mi je da će protiv njih biti podnesena krivična prijava za fizički napad i za neovlašteno prodavanje na ulici. Ono što je zaista tužno u cijeloj situaciji, pored činjenice da svaka vrsta uličara/ke vas može fizički napasti, niko do prolaznika, kojih je bilo, nije pritrčao u pomoć, niti su prišli poslije da pitaju da li sam dobro. Ja ne mogu uraditi više ništa, sad je na policiji i pravosuđu, a vama čisto ovo pokazujem kao upozorenje, šta se može desiti ukoliko slučajno pitate ko su i šta su, te da dobro razmislite da li zaista dajete novac kao sadaku, ili jednostavno punite džepove onima koji su na vašoj empatiji našli dobru platformu za zaradu“, napisala je ona uz snimak.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo