Petak, 18 lipnja, 2021

Lazukić saznao kaznu zbog premlaćivanja pjevačice Nataše Bekvalac

Nemojte propustiti

Završno suđenje trajalo je nekoliko sati, a Lazukić je ostao pri svom iskazu da nije fizički nasrnuo na svoju zakonitu suprugu Natašu Bekvalac.

Luka Lazukić, muž srbijanske pop pjevačice Nataše Bekvalac osuđen je na osam mjeseci zatvora i tri godine uslovne zbog lakših tjelesnih povreda nanijetih svojoj supruzi nakon samo četiri mjeseca od porođaja, saznaje Blic.

– Lazukić je dobio kazna od osam mjeseci zatvora, odnosno tri godine uslovne. To znači da takvo krivično djelo ne može da ponovi u naredne tri godine. Ukoliko bi takvo djelo učinio, onda bi uslovna osuda bila opozvana i morao bi da se primjeni dio odluke o bezuslovnoj kazni na osam mjeseci zatovra – izjavio je za “Blic” advokat pjevačice Zoran Ateljević.

Danas u prijepodnevnim satima u Beogradu, u Prvom osnovnom sudu održano je ročište na kojem je donešena ova presuda. Završno suđenje trajalo je nekoliko sati, a Lazukić je ostao pri svom iskazu da nije fizički nasrnuo na svoju zakonitu suprugu Natašu Bekvalac.

Suđenje ovim povodom počelo je prošle godine, nekoliko sedmica nakon što je Luka Lazukić u porodičnom domu na Dedinju fizički nasrnuo na pjevačicu i nanio joj tjelesne povrede čemu su posvjedočile i fotografije njenog tijela pune modrica.

Uslijedilo je sudsko vještačenje, svjedočenje svjedoka i cijeli sudski proces trajao je godinu dana.

– Zadovoljan sam presudom, moram da kažem da je upravo to bio prijedlog da se presudi osam mjeseci zatvora i suštinski sud je to usvojio. Ovim se potvrđuje da je moja stanka pred sudom govorila istinu i da je na njoj izvršeno krivično djelo – nasilje u porodici, kazao je advokat Ateljević.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo