Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Lejla će boraviti četiri godine u zatvoru zbog prevare koja joj je dokazana

Nemojte propustiti

Kako je navedeno u saopćenju, Lejla Dautbašić osuđena ja na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i tri mjeseca zbog krivičnih djela prevara, obmana pri dobijanju kredita i krivotvorenje isprave.

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivima Lejlu Dautbašić, Džanu Riković Delimustafić, Berinu Jašarević, Zoricu Miličević Buljubašić i Mirhu Feriz, saopćeno je jutros iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno u saopćenju, Lejla Dautbašić osuđena ja na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i tri mjeseca zbog krivičnih djela prevara, obmana pri dobijanju kredita i krivotvorenje isprave. Za ista krivična djela Džana Riković Delimustafić osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita, Berini Jašarević izrečena je uvjetna osuda u trajanju od dvije godine koja se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od pet godina od pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

”Zorica Miličević Buljubašić zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita osuđena je na uvjetnu osudu od jedne godine i osam mjeseci, dok je Mirha Feriz zbog istog krivičnog djela osuđena na jednu godinu i tri mjeseca uvjetno. Optužene se terete da su u periodu od septembra do decembra 2015. godine, nakon što je Lejla Dautbašić, inače, zasposlenica Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, krivotvorila dokumentaciju o navodnom zaposlenju ostalih optuženih u Ministarstvu sigurnosti BiH, podizale nenamjenske kredite na tuđa i svoja imena koristeći krivotvorene dokumente i to u visini od po 50.000 do 60.000 KM kod komercijalnih banaka. Istovremeno, vršile su i kupovinu robe na rate u firmi „Robot“ te su novac i robu dijelile međusobno. Počinjenjem navednih krivičnih djela komercijalne banke su oštetile za iznos veći od 160.000 KM”, saopćeno je iz Tužilaštva danas.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo