Srijeda, 18 svibnja, 2022

Let iz Moskve za Beograd pratio NATO lovac: Aleksandar Vučić otkrio detalje

Nemojte propustiti

Vučić je rekao da je u pitanju bio vojni lovac i da je najviše podsjećao na Fantoma 15 ili Eurofightera sive boje

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak, 7. aprila, da se Srbija suočava sa strašnim pritiscima i otkrio da je u srijedu ruska zračna kontrola obavijestila Srbiju da je jedan NATO borbeni avion u ruskom vazdušnom prostoru pratio let Air Srbije nedaleko od ruske granice sa Latvijom.

“Sutra (petak, 8. aprila, op.a.) će država da uputi zahtjev – da tražimo dodatne informacije od Rusa, ali ćemo da tražimo i od NATO-a informacije i da vidimo ko se to pravi pametan, sa kojim to lovcima da ugrožava civilno vazduhoplovstvo i da ugrožava civile na nekom letu.

I što se prave pametni ili je to slučajnost, ali bi bilo lijepo da nam to kažu”, rekao je Vučić gostujući na RTS.

Vučić je rekao da je u pitanju bio vojni lovac i da je najviše podsjećao na Fantoma 15 ili Eurofightera sive boje i da je očigledno u ruskoj zračnoj zoni bio neki od NATO aviona, koji je išao samo kilometar ispod srbijanskog aviona.

Kazao je da sada imamo tačne koordinate gdje se taj avion pojavio.

Predsednik Srbije je naveo da je u pitanju bio let iz Moskve za Beograd, Air Srbije JU 650-651 koji je prvo kasnio tri sata i 20 minuta i da je ruska zračna kontrola nedaleko od ruske granice sa Latvijom poslala srbijanskoim vlastima upozorenje.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Bundestagu uskoro odluka o angažmanu njemačkih vojnika u BiH?

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je prošlog mjeseca nakon razgovora s ministricom vanjskih poslova Njemačke Annalenom Baerbock podržao pojačanu...

Možda vas zanima i ovo