Subota, 10 lipnja, 2023

Lider HDZ-a nije bio oduševljen; Dragan Čovića pitali zbog čega je odbio glasati za uvođenje sankcija Rusiji: Pogledajte njegov “odgovor”

Nemojte propustiti

Novinar je pokušao dobiti izjavu od predsjedavajućeg Doma naroda i lidera HDZ-a Dragana Čovića, pri njegovom izlasku iz zgrade Parlamenta BiH.

Dragan Čović, zajedno sa ostalim HDZ-ovim delegatima u Domu naroda PS BiH, nije podržao uvođenje sankcija za Rusku Federaciju zbog agresije na Ukrajinu.

Dva delegata HDZ-a glasala su protiv ove inicijative, dok su dva ostala suzdržana. Pored njih, pet delegata koji dolaze iz manjeg bh. entiteta također nisu glasali za uvođenje sankcija.

Upravo se čita:  Dodik poručio Bećiroviću: Takvu BiH uskoro neće željeti ni Bošnjaci

Novinar portala Istraga.ba, Avdo Avdić, pokušao je dobiti izjavu od predsjedavajućeg Doma naroda i lidera HDZ-a Dragana Čovića, pri njegovom izlasku iz zgrade Parlamenta BiH.

Avdić je Čovića upitao zbog čega je glasao protiv uvođenja sankcija Rusiji, što se Čoviću nije baš dopalo nakon čega je novinara upitao “Kako ste vi, inače?”.

Upravo se čita:  Nikšić: Moguće da se odgodi izbor predsjednika SDP-a BiH

Kako je to izgledalo pogledajte u videozapisu ispod:

Pročitajte još

Izdvajamo

Nikšić: Moguće da se odgodi izbor predsjednika SDP-a BiH

Poručio je da se ne namjerava kandidovati za predsjednika, ali da je vjerovatan prijedlog da se novi predsjednik bira...

Možda vas zanima i ovo