Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Lideri opozicije danas na ručku sa Palmerom

Nemojte propustiti

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Metju Palmer (Mathew) i direktorica za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichorst, borave u službenoj posjeti našoj zemlji.

Palmer i Ajhorst izrazili su želju da održe zajednički radni ručak sa predsjednicima opozicionih stranaka u BiH Nerminom Nikšićem (SDP), Branislavom Borenovićem (PDP), Predragom Kojovićem (NS), Fahrudinom Radončićem (SBB) , Mirkom Šarovićem (SDS) i Elmedinom Konakovićem (NiP).

Današnjem ručku predviđeno je da prisustvuju i ambasador SAD u BiH Eric Nelson i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Iz Predsjedništva BiH je ranije saopćeno da će članovi Predsjedništva u ponedjeljak primiti Palmera i Ajhorst.

Zvaničnici SAD i EU će s članovima Predsjedništva BiH najprije razgovarati u odvojenim terminima od po 45 minuta. Tako je prvi razgovor planiran za 10:45 sa Željkom Komšićem, a 45 minuta poslije sa Šefikom Džaferovićem, dok je za 12:15 planiran sastanak s Miloradom Dodikom. Nakon pojedinačnih u 13 sati bit će održan i zajednički sastanak članova Predsjedništva BiH s Palmerom i Eihorst.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Proglašeno vanredno stanje u Banja Luci

Tokom jučerašnjeg dana Stanivuković je obišao pojedina naselja koja nemaju vode i imao raspravu s ogorčenim građanima. Štab za vanredne...

Možda vas zanima i ovo