Petak, 24 ožujka, 2023

Lidija Bradara smatra da Zlatko Miletić nije “legitiman” Hrvat u Domu naroda BiH jer živi u Sarajevu: Evo šta joj je on poručio

Nemojte propustiti

Na Miletićev post uslijedili su komentari njegovih pratitelja.

Zastupnica u Predstavničkom domu Federacije BiH Lidija Bradarom komentirala je procese formiranja vlasti u BiH nevjerovatnom opaskom o delegatima iz federalnog Kluba Hrvata koji su izabrani u državni Dom naroda.

Istakla je federalna zastupnica i da je imenovanjem delegata za državni Dom naroda iz Doma naroda FBiH proces formiranja vlasti na tom nivou kompletiran.

“Jučer je kompletirana lista iz Kluba srpskog naroda za potpredsjednika Federacije i ono što je najvažnije, dobili smo najveći budžet ikad FBiH”, kazala je Bradara za RTVHB.

Smata da će tokom ove godine budžet biti izmijenjen jer je produkt vlade u tehničkom mandatu, a komentirala je i izbor delegata za državni Dom naroda iz Federacije BiH.

“Imali smo izbor kakav smo imali. HDZ ima 14 izaslanika u Domu naroda FBiH. Ono što je izbor izaslanika u državni Dom naroda pokazao jeste da opet nemamo legitimo predstavljanje i bilo je očito da ako predstavnici koji su izabrani iz sredina u kojima faktički Hrvati niti ne žive, značajno utječu na izbor izaslanika u Dom naroda BiH i dobili smo rezultat kakav jeste”, mišljenja je Bradara.

Istakla je kako će stranke okupljene oko HNS-a u Domu naroda BiH (HDZ i HDZ 1990) imati jedinstven stav oko najvažnijih pitanja.

Za pretpostaviti je da je pri “legitimnom predstavljanju” u Domu naroda BiH Bradara htjela reći kako delegat Zlatko Miletić (ZNG) koji živi u Sarajevu ne ispunjava taj uslov jer mu u prilog ne ide geografija.

Bradara je, podsjećamo, kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Federacije BiH.

Na njene izjave reagovao je Miletić te poručio: “Neofašizam na BiH način… Savjetujem predsjedateljici FBiH… “obratite se VP g Schmidt” jer je on donio novi Izborni zakon o legitimnom predstavljanju… Možda donese Odluku i na osnovu geografskog porijekla…”, napisao je Miletić na svom Facebooku.

Na Miletićev post uslijedili su komentari njegovih pratitelja.

“Mi koji volimo svoju domovinu smo nelegitimni i neregularni a pogotovo koji nismo u kriminalnom miljeu”, “Uuhh, što mrzim “mjerenje” krvnih zrnaca”, ” Volio bih da mnogi nestanu s političke scene”, “Bože me sačuvaj glupih i bezobraznih nakaza”, ” podrška Zlatku Miletiću, živ zdrav nam bio”, “Tako je Miletiću”, “Da je pravde Čović ne bi trebao biti niti u jednom tijelu kako u Federaciji BiH tako i na državnom nivou”, “Ovoj je legitiman Hrvat samo ako je HDZ i UZP…”, “Nevjerovatno u kojoj mjeri bez stila i srama neko može biti drzak i bezobrazan. Neofašizam na djelu, očigledan. Bolje je ne živjet nego pred ovom, nazovi politikom popustit….”, samo su neki od komentara.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifhodžić reagovao povodom ‘još jedne zlonamjerne izjave Ambasade Ruske Federacije u BiH’

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića stiglo nam je pismo koje u nastavku prenosimo u cijelosti i...

Možda vas zanima i ovo