Subota, 27 veljače, 2021

Lijanović: Možda podržimo novu koaliciju

Nemojte propustiti

“Neophodno je uvođenje poreza na luksuz… Ako neko kupi automobil za 200.000 KM, logično je da ne treba plaćati obični porez”

- Neophodno je uvođenje poreza na luksuz. Prije svega su to skupa alkoholna pića, luksuzni automobili... Ako neko kupi...

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Jerko Ivanković LijanovićNarodna stranka Radom za boljitak možda se pridruži novoj koaliciji u Federaciji, jer još uvijek nemamo određena jamstva od naših koalicijskih partnera, koja bi jamčila primjenu “Boljitkovog” koncepta Vlade narodnog jedinstva, rekao je u intervjuu za današnji “Dnevni list”, Jerko Ivanković-Lijanović, potpredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i federalni ministar poljoprivrede.

U toj Vladi bi, kaže, sudjelovale sve stranke koje moraju biti na tragu programa te Vlade, a koji je zasnovan na pet ekonomskih tačaka, čiji je osnovni cilj ekonomski oporavak Federacije BiH i otvaranje novih 100.000 radnih mjesta za njezine građane, a posebno mlade ljude.
Smatra da je teško očekivati da može doći do smjene predsjednika i potpredsjednika FBiH, Živka Budimira i Mirsada Kebe, jer sad ni jedan od dva uvjeta za to nisu ispunjeni.
“Ustavom je definirano da predsjednika i potpredjednika Federacije može smijeniti samo Ustavni sud i to pod određenim uvjetima, a to su da prekrše zakletvu ili da nisu u mogućnosti obavljati svoje funkcije”, istakao je Ivanković-Lijanović.
Naglašava da aktuelna Vlada treba raditi u punom kapacitetu u interesu građana Federacije sve dok se ne dogovori bolja Vlada od ove.
“Očito da od ove Vlade bolja može Vlada narodnog jedinstva i kako god vrijeme bude odmicalo to rješenje će biti sve prihvatljivije za sve političke opcije”, kazao je on.
Komentirajući može li nova koalcija bolje funkcionirati i donijeti nešto bolje državi i građanima rekao je da “u ovom trenutku ne vidimo što bi to moglo biti bolje, ali ćemo vrlo brzo vidjeti u Parlamentu kojom brzinom i kakve kvalitetne odluke ta većina donosi”.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Neophodno je uvođenje poreza na luksuz… Ako neko kupi automobil za 200.000 KM, logično je da ne treba plaćati obični porez”

- Neophodno je uvođenje poreza na luksuz. Prije svega su to skupa alkoholna pića, luksuzni automobili... Ako neko kupi...

Možda vas zanima i ovo