Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Lijanović: Možda podržimo novu koaliciju

Nemojte propustiti

Jerko Ivanković LijanovićNarodna stranka Radom za boljitak možda se pridruži novoj koaliciji u Federaciji, jer još uvijek nemamo određena jamstva od naših koalicijskih partnera, koja bi jamčila primjenu “Boljitkovog” koncepta Vlade narodnog jedinstva, rekao je u intervjuu za današnji “Dnevni list”, Jerko Ivanković-Lijanović, potpredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i federalni ministar poljoprivrede.

U toj Vladi bi, kaže, sudjelovale sve stranke koje moraju biti na tragu programa te Vlade, a koji je zasnovan na pet ekonomskih tačaka, čiji je osnovni cilj ekonomski oporavak Federacije BiH i otvaranje novih 100.000 radnih mjesta za njezine građane, a posebno mlade ljude.
Smatra da je teško očekivati da može doći do smjene predsjednika i potpredsjednika FBiH, Živka Budimira i Mirsada Kebe, jer sad ni jedan od dva uvjeta za to nisu ispunjeni.
“Ustavom je definirano da predsjednika i potpredjednika Federacije može smijeniti samo Ustavni sud i to pod određenim uvjetima, a to su da prekrše zakletvu ili da nisu u mogućnosti obavljati svoje funkcije”, istakao je Ivanković-Lijanović.
Naglašava da aktuelna Vlada treba raditi u punom kapacitetu u interesu građana Federacije sve dok se ne dogovori bolja Vlada od ove.
“Očito da od ove Vlade bolja može Vlada narodnog jedinstva i kako god vrijeme bude odmicalo to rješenje će biti sve prihvatljivije za sve političke opcije”, kazao je on.
Komentirajući može li nova koalcija bolje funkcionirati i donijeti nešto bolje državi i građanima rekao je da “u ovom trenutku ne vidimo što bi to moglo biti bolje, ali ćemo vrlo brzo vidjeti u Parlamentu kojom brzinom i kakve kvalitetne odluke ta većina donosi”.

 

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Crnadak: Sankcije Rusiji su već uvedene, Dodik namjerno prešutio

Crnadak ističe da je ključno pitanje kako je moguće da Dodik nije ništa preduzeo po ovom pitanju i sve...

Možda vas zanima i ovo