Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Lijanović: Ne mogu se više davati lažna obećanja građanima, EU i NATO-u

Nemojte propustiti

Zaključci protekle sjednice političkih direktora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) su na tragu onoga što zagovara Narodna stranka Radom za boljitak (NSRzB).

Mladen_Ivankovic_LijanovicOvo je za Agenciju Fena izjavio predsjednik NSRzB Mladen Ivanković Lijanović koji je istakao da ova stranka već neko vrijeme insistira da se parlamentarne većine na svim nivoima vlasti konačno uozbilje i počnu raditi svoj posao.

– Ne mogu više građanima, Europskoj uniji i NATO-u davati lažna obećanja i ništa ne raditi. Poštenije onda da kažu da neće u EU i da neće u NATO – kazao je Ivanković Lijanović.

Kada je u pitanju Grad Mostar, NSRzB je mišljenja da parlamentarna većina, a koju čine SDA i HDZ BiH neće da se dogovore te je tako i odgovornost isključivo na njima.

– Cjelokupna situacija u BiH zahtijeva intervenciju međunarodne zajednice u smislu ili korištenja Bonskih ovlasti ili kreiranja nekog drugog načina podsticanja bh. vlasti da se pokrenu s mrtve točke – kazao je. Mišljenja je da međunarodna zajednica, ukoliko će ostati u BiH, mora biti mnogo aktivnija.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo