Četvrtak, 17 lipnja, 2021

Liječnik heroj: Probijao se 10 kilometara kroz snježnu oluju kako bi spasio pacijenta

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Nevrijeme i oluja blokirali su dijelove Alabame u SAD-u, ali to nije spriječilo neurohirurga Zenka Hrynkiwa da ispuni svoju liječničku dužnost i probije se do pacijent kojem je hitno trebala pomoć.

Za vrijeme radnog vremena u bolnici u Birmingham Brookwoodu kontaktirali su ga iz bolnice u Trinityju. Tamo ga je čekao pacijent kojem je život visio o koncu. Doktor Hrynkiwa nije oklijevao. Automobilom se bilo ne moguće probiti, a telefoni su malo radili, malo ne. Stoga je odlučio hodati 10 kilometara po snježnoj oluji.

‘Šanse za preživljavanje bile su mu jako male. Dok sam hodao sestre su nekako uspjele stupiti sa mnom u kontakt. Kazale su mi da pacijent više nije pri svijesti te da mu je sve lošije. Tada sam shvatio – ako ne stignem do pacijenta umrijet će. Zaista će umrijeti! Nisam mogao dozvoliti da se to dogodi dok sam ja odgovoran’, rekao je Hrynkiw za Associated Press.

Odlučni liječnik na kraju je stigao u bolnici. Odmah se pribrao i operirao pacijenta koji se sada oporavlja.

‘Vjerujte mi, nije to bila lagana šetnja. Vani je bila prava snježna oluja. Probiti se kroz to, ostati pribran i onda operirati jest pokazatelj nevjerojatne fizičke, ali prije svega, mentalne snage’, kazao je njegov kolega Keith Granger, direktor bolnice Trinity.

(Jutarnji.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo