Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Lijek iz prirode: Kako da napravite obloge protiv zubobolje

Nemojte propustiti

Zubobolju ne bi trebalo liječiti na svoju ruku i bez zubara, ali pošto ona najčešće napada noću, za svaki slučaj u kući uvijek imajte karanfilčiće koji su pravi spas protiv zubobolje. Evo kako ih sve možete upotrijebiti.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Karanfilčići su veoma povoljan ni malo štetan i veoma efektan lijek protiv zubobolje koji će nam pomoći da lakše dočekamo termin kod zubara. Karanfilčiće možete koristiti u tri oblika, a svaki će vam pomoći da vam bolni živac zuba utrne. Možete ga koristiti mljevenog, cijelog ili u vidu eteričnog ulja. Ove zdrave savjete, za vas smo pronašli na EverydayRoots. sajtu.

Kako koristiti mljeveni karanfilčić?

Mljeveni karanfilčić mnogi od nas imaju u svojim kuhinjskim ormarićima, među začinima. Prvo usta isperite sa mlakom, slanom vodom, a zatim čistim rukama uzmite prstohvat mljevenog karanfilčića i stavite na bolno mjesto. Prah karanfilčića će zajedno sa pljuvačkom napraviti ljekovitu pastu koja će veoma brzo djelovati.

Cijeli karanfilčić

Usta takođe isperite sa toplom slanom vodom, stavite 2-3 karanfilčića u usta i držite ih najbliže što možete, bolnom mjestu i pričekajte nekoliko trenutaka dok ne omekšaju. Nakon toga lagano ih žvaćite da otpuste što više blagotvornih ulja, naravno ako vam to nije previše bolno.

Oblog od eteričnog ulja karanfilčića

Za ovaj oblog biće vam potrebno eterično ulje, kuglice vate i pola kašičice maslinovog ulja. Usta isperite slanom otopinom, pa na bolno mjesto stavite vaticu umočenu u mješavinu nekoliko kapi eteričnog ulja karanfilčića sa maslinovim uljem.

(LPM)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo