Nedjelja, 19 rujna, 2021

Likvidacija koja je potresla region: Poznato na koji način i sa kojom količinom eksploziva je raznesen džip Strahinje Stojanovića

Autor:Pink

Nemojte propustiti

Ovakve likvidacije teško se rasvjetljavaju, jer je teško doći do otisaka ili bioloških tragova kao materijalnih dokaza.

U eksploziji koja se dogodila u nedjelju u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu ubijen je Strahinja Stanojević (30), a povrijeđena je Kolumbijka Sonja S.G. (45).

Kako se saznaje, istraga je utvrdila da je ispod džipa bilo između 1 i 1,5 kilograma eksploziva Pentrit. Bio je postavljen ispod vozačevog sjedišta. Eksplozija je bila usmjerena. Mjenjačka kutija dodatno je zaštitila Kolumbijku.

Ovakve likvidacije teško se rasvjetljavaju, jer je teško doći do otisaka ili bioloških tragova kao materijalnih dokaza. Automobili se obično zapali nakon detonacije.

One se rasvjetljavaju operativnim radom ili pronalaskom adekvatnih snimaka sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi osoba koja postavlja eksploziv.

Inače, Sonja S. G. (45) dobila je zabranu izlaska iz Srbije. Kako se saznaje, sve kamere u blizini mjesta gdje se dogodila eksplozija se provjeravaju i u toku je opsežna istraga, prenos Pink.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo