Petak, 24 rujna, 2021

Limometal u prvih šest mjeseci 2021. godine povećao izvoz za 94 % u odnosu na isti period prošle godine

Nemojte propustiti

U prvih šest mjeseci 2021. izvoz Limometala u odnosu na isti period prošle godine porastao je za 94 %.

– Razlog tome leži u činjenici da su još uvijek sva EU tržišta bila u stanju lockdowna usljed pandemije COVID- 19 ili se vrlo teško probijalo do tih tržišta, a i mnoge nacionalne ekonomije nisu radile. S druge strane, početak 2021. godine donio je otvaranje tržišta EU, a, s obzirom na njihove velike potrebe za građevinskim materijalom razne prirode, mi smo prepoznali šansu i fokusirali se na povećanje izvoza propraćenog marketinškim aktivnostima. To je rezultiralo skokom izvoza za 94 % i to nije iznenađujuće uz nabrojane okolnosti, ali je to i dalje izvrstan rezultat – kaže Mensur Mulalić, vlasnik Limometala.

Proizvodi upješne firme iz Cazina mogu se nabaviti širom Evropske Unije.

– Najviše prodajemo u Austriji, Sloveniji, Njemačkoj i Hrvatskoj s obzirom na blizinu tržišta, a dosta kupuje i naša dijaspora koja vjeruje u kvalitet proizvoda iz BiH. Možemo istaći da ni domaće tržište ne zaostaje za izvoznim, čak štaviše, već smo realizirali jedan strateški objekat u Kalesiji. Trenutno izvodimo jedan u Bihaću, a u pripremi su još dva, jedan u Dubici, a drugi u Bugojnu. Tehnološki i kapacitivno smo opremljeni da možemo cijeli region podmiriti profilisanim limovima i pratećom limarijom. Ono što je još uvijek veliki ograničavajući faktor nama iz ove branše je stalna fluktuacija cijena čelika, koja pravi poremećaje potražnje, ali mi smo optimisti da u svakom slučaju ovu godinu možemo izvući daleko bolje nego prošlu – kaže Mulalić čija firma „Limometal“ trenutno zapošljava 27 radnika.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo