Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Liz Tras: Pomažemo u obuci OS BiH, kako bi zaštitili sigurnost zemlje

Nemojte propustiti

– U Bosni i Hercegovini naše pošteno, pouzdano ulaganje će pružiti snažnu alternativu. Pomažemo u obuci njihovih Oružanih snaga i zaštiti njihove sigurnosti. Ne možemo dozvoliti da zapadni Balkan klizi unazad.

Ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Liz Tras (Truss) posjetila je prošle sedmice Bosnu i Hercegovinu i Češku Republiku.

Ona je danas objavila video na Twitteru u kojem se osvrće na obje posjete.

– Agresija Rusije se ne može smiriti. Mora joj se suprotstaviti sa snagom. Ove sedmice sam bila u Bosni i Hercegovini i Češkoj. Svi oni predobro znaju cijenu ne suprotstavljanja agresorima.

Zato radimo s njima da podržimo Ukrajinu i uhvatimo se u koštac sa zlonamjernim ruskim uticajem širom Evrope. U Bosni i Hercegovini naše pošteno, pouzdano ulaganje će pružiti snažnu alternativu. Pomažemo u obuci njihovih Oružanih snaga i zaštiti njihove sigurnosti. Ne možemo dozvoliti da zapadni Balkan klizi unazad.

Dogovorili smo se sa češkim saveznicima da pojačamo isporuku oružja i uvođenje sankcija kako bismo pomogli Ukrajini. Također podržavamo NATO da zaštiti ranjive demokratije na rubu Evrope.

Historija nam govori da smirivanje nije rješenje za agresiju. Moramo se suočiti sa agresijom akcijom i snagom. Zato radimo sa našim saveznicima da podržimo Ukrajinu i osiguramo da Putin izgubi u Ukrajini – rekla je Tras.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo