Subota, 1 listopada, 2022

Liz Truss se obratila građanima: Velika Britanija je velika država zbog kraljice Elizabete

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Liz Truss se obratila nakon što je kraljica preminula danas u 96. godini.

Novoizabrana premijerka Velike Britanije Liz Truss je u obraćanju građanima poručila da je ova država “velika zbog kraljice Elizabete II”. Ukazala je da zemlja ulazi u novu eru.

Liz Truss se obratila nakon što je kraljica preminula danas u 96. godini.

“Velika Britanija je velika država zbog nje. Sada smo moderna, dinamična nacija. Kraljica Elizabeta nam je osigurala stabilnost i snagu. Bila je veliki duh Velike Britanije”, poručila je Truss na početku obraćanja.

Podsjetila je da je Elizabeta II najduže služila kao kraljica u britanskoj historiji te da je bila kraljica 56 nacija širom svijeta.

“Njena život i služba su u našim sjećanjima. Ona mi je bila inspiracija, kao i mnogim Britancima. Ona je primjer ostalima. Posjetila više je od 100 država i utjecala na živote miliona ljudi širom svijeta. Ovo je veliki gubitak i ostavila je veliko nasljeđe”, kazala je Truss.

Poručila je kralju Charlesu da mu nudi lojalnost te pozvala građane da ga podrže, jer ima veliku odgovornost.

“Ulazimo u novu eru ove fascinantne države, baš kao što je njeno visočanstvo željelo. Neka Bog sačuva kralja”, zaključila je Truss.

Kraljica Elizabeta II je jučer, 7. septembra, imenovala Truss za 14. premijera. Prilikom tog čina mnogi su uočili modricu na kraljičinoj ruci, što je bio razlog da se sumnja da je njeno zdravlje narušeno.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo